01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Představujeme

The International Solid Waste Association - ISWA je nezávislá nevládní nezisková organizace, jejímž cílem je maximální výměna informací a zkušeností ve všech oblastech nakládání s odpady a odpadového hospodářství. ISWA je nepolitické mezinárodní fórum pro jednotlivce, organizace a firmy, které...

The International Solid Waste Association - ISWA je nezávislá nevládní nezisková organizace, jejímž cílem je maximální výměna informací a zkušeností ve všech oblastech nakládání s odpady a odpadového hospodářství.

ISWA je nepolitické mezinárodní fórum pro jednotlivce, organizace a firmy, které hrají aktivní roli v podnikání v oblasti odpadového hospodářství. Jejím úkolem je podporovat a rozšiřovat profesionální přístupy v nakládání s odpady po celém světě:

[*] ochrana lidského zdraví, přírodních zdrojů a životního prostředí,

[*] poskytování informací,

[*] podpora výzkumu a rozvoje, vzdělání, výchovy,

[*] ovlivňování politických rozhodnutí poskytováním odborných porad a konzultací

[*] servis pro členy ISWA.

ISWA je řízena generálním shromážděním (valnou hromadou), kterou tvoří národní zástupci. Běžný provoz zajišťuje výkonný výbor a výbor pro strategické plánování. Zároveň pracuje řada stálých komisí (organizační, členská, finanční, publikační, vědecká a technická).

Hlavní technické činnosti jsou zabezpečovány pracovními komisemi. Ty připravují technické expertizy pro setkání ISWA, projekty, informace a konferenční programy.

Pracovní skupiny ISWA jsou následující:

Biologické čištění odpadů

Shromažďování a transport odpadu

Nebezpečné odpady

Zdravotnické odpady

Právní předpisy

Recyklace a minimalizace plastů

Skládkování

Kaly z čištění odpadních vod

Komunikace a sociální záležitosti

Termální zneškodnění

Síť ISWA má členy na celém světě a poskytuje nejnovější informace o všech aspektech odpadového hospodářství. Všichni členové se mohou podílet na práci mezinárodních skupin, navštívit široké spektrum konferencí a seminářů stejně jako získat publikace a informace o odpadovém hospodářství. Jsou organizovány konference a specializované semináře, odborné pracovní skupiny. Organizace publikuje odborné časopisy a knihy.

Právě široké založené spektrum vztahů, které tato organizace umožňuje, přináší prospěch všem zúčastněným.

V několika posledních letech prodělala ISWA velký rozvoj - došlo ke zvýšení počtu členů, zlepšení financování, ustavení velkého množství pracovních skupin, zvýšení aktivity členů a zlepšení služeb poskytovaných generálním sekretariátem.

o o o

S exponenciálním růstem lidské populace, rychlou urbanizací a změnou životního stylu se ISWA nesoustřeďuje jen na rozvinuté státy. Odpady se stávají spále častěji problémem i zemí rozvojových.

Znečištění nehledí na žádné hranice, proto ochrana lidského zdraví, přírodních zdrojů a životního prostředí vyžaduje mezinárodní spolupráci. Vývoj jasně ukazuje potřebu mezinárodní kooperace a podpory pro řešení problémů s odpadovém hospodářstvím s odstranění negativních vlivů na životní prostředí.

Homepage

- dk -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down