01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Měď do Číny

Měď do Číny Podle údajů asociace amerických obchodníků a zpracovatelů měděného šrotu se odvětví stále více orientuje na vývoz suroviny. Před 15 lety bylo 90 % suroviny prodáváno místním zpracovatelům, nyní je již kolem 50 % suroviny exportováno do zahraničí, především do Číny. Její rostoucí význam...

Měď do Číny

Podle údajů asociace amerických obchodníků a zpracovatelů měděného šrotu se odvětví stále více orientuje na vývoz suroviny. Před 15 lety bylo 90 % suroviny prodáváno místním zpracovatelům, nyní je již kolem 50 % suroviny exportováno do zahraničí, především do Číny.

Její rostoucí význam jako hlavního zpracovatele měděného šrotu dokonce již vyvolal změny v předúpravě šrotu. Vytřiďuje se stále méně mosazi, neboť je jednodušší i levnější nevytříděný šrot odeslat kontejnery do Číny pro dotřídění a zpracování. Náklady na pracovní sílu jsou v USA až třicetkrát vyšší než v zemích, kam nyní materiál odchází.

Růst čínského průmyslu druhotných surovin se spojuje s postupným zánikem amerického zpracovatelského průmyslu druhotných surovin. Kromě neschopnosti konkurovat firmám z méně rozvinutých zemí jsou dalším problémem nesmírně přísné ekologické požadavky na průmysl, které prodražují výrobu.

Čína se podle odborníků již dnes stává rozhodující silou na trhu měděné suroviny. Určuje již nyní ceny i další aspekty, jako jsou například nabídka zboží na domácím trhu, schopnost průmyslu uplatnit své konečné produkty na domácím trhu nebo schopnost docílit zlepšení kvality výrobků. Zároveň se očekává, že se v několika následujících letech do pozice leadra trhu dostane před Čínu Indie.

- Dk -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down