01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Technologie pro mnohostranné využití

Technologie pro mnohostranné využití PODTITULEK: Recyklační průmysl V našich podmínkách se historie profilujících firem počítána na roky, desítka let už je velmi dobrý výkon. Rodinný holandský podnik Bollegraaf Recycling Machinery se sídlem v Appingedamu letos oslavil již 40 let úspěšné existence....

Technologie pro mnohostranné využití

PODTITULEK: Recyklační průmysl

V našich podmínkách se historie profilujících firem počítána na roky, desítka let už je velmi dobrý výkon. Rodinný holandský podnik Bollegraaf Recycling Machinery se sídlem v Appingedamu letos oslavil již 40 let úspěšné existence.

Historie začala výrobou vertikálních lisů na starý papír a stohovačů -vysokozdvižných vozíků, určeným pro tyto balíky. V průběhu dalších čtyřiceti let se Bollegraaf propracoval mezi nejznámější světové výrobce a dodavatele dalších zařízení, určených pro zpracování druhotných surovin, starého papíru, domácího a průmyslového odpadu, jako jsou paketovací lisy, třídicí zařízení, drtiče a skartovače, balicí lisy a dopravníky na zpracování odpadu. V roce 2001 převzala firma Bollegraaf firmu Lubo Screening&Recycling Systems BV, aby dále rozšířila svou nabídku o speciální síta a další technologie pro třídění např. stavebních odpadů. Některé technologie, resp. zařízení a řešení jsou patentovány.

Bollegraaf působí po celém světě. Firma má své dceřinné společnosti v Německu, Francii, Velké Británii, Španělsku a USA. Obchodní zastoupení a agenty nalezneme v dalších zemích celého světa, např. v Japonsku, Austrálii, Saudské Arábii, ale hlavně v dalších evropských zemích. V roce 2000 bylo v České republice otevřeno obchodní zastoupení, které se stará také o Slovensko a Maďarsko.

Moderní technologie

Výroba strojů a zařízení probíhá za pomocí nejmodernějších technologií, jako je počítačem řízené řezací centrum, automatický svářecí robot, automatické montážní zařízení na kompletování pásů dopravníků atd. Samozřejmostí je vlastní konstrukční oddělení firmy, které pracuje s nejmodernějším CAD systémem.

Bollegraaf nenabízí pouze nové stroje. Součástí nabídky jsou také stroje, které při prodeji nového zařízení či stroje firma Bollegraaf převzala zpět, resp. odkoupila. Tyto stroje jsou kompletně opraveny a dále nabízeny zákazníkům hlavně v Evropě. Firma má v nabídce také stroje, které neprošly generální opravou.

Specialitou firmy jsou paketovací lisy, které slisují odpad do homogenních balíků. Zpracovávají nejen papír, ale také různé druhy plastů, PET láhve, plechovky, obaly z různých materiálů, textilní materiály a odpady. Pro lepší zpracování uvedených odpadů mohou být lisy vybaveny přídavným zařízením, např. perforátorem PET láhví, Wirbulátorem, patentovaným TurboPressem nebo Whopperem, který zmenší rozměrný obal tak, aby prošel vstupním otvorem lisu. Provoz lisu a kvalitu balíků výrazně ovlivňuje předlisovací klapka. Lisy mají jednoduchou obsluhu, automatické vázání, pouze série SA je s vázáním ručním. Podle přání zákazníka je lis možno vybavit systémem B.I.O.S., který mimo jiné automaticky přestaví parametry lisu podle lisovaného materiálu.

K lisům je možno v Appingedamu objednat kompletní třídicí linku s různými způsoby třídění pro jednotlivé komodity. Všechna třídicí zařízení jsou navrhována ve shodě se zadavatelem. Součástí linek mohou být magnetické separátory, třídicí dopravníky, třídicí bubny a různá síta, ale také vzduchové třídicí zařízení. Speciální hvězdicové sítoinstalované v třídiči PaperStar, dokáže třídit nejen papír a lepenku.

Solidní konstrukce

Pro potřeby skartace dokumentů a nosičů informací slouží celá řada skartovačů, pro které nejsou problémem ani celé desky dokumentů. Pokud je potřeba zmenšit lepenku, karton, nebo drtit nějaký jiný materiál, má Bollegraaf také řešení: je jím například drtič kartonů CS-serie, který byl navrhnut pro lepší manipulaci s lepenkovým, kartonovým a válcovým odpadem (např. PET láhve). Stroj nařeže a zmenší tento odpad na lehce manipulovatelné části, které jsou vhodné pro malé paketovací lisy nebo v případě skartovačů pro transport pomocí vzduchu.

Všechna zařízení a stroje Bollegraaf z holandského království se vyznačují velmi solidní konstrukcí, nízkými náklady, vysokou kapacitou a minimální potřebou na obsluhu.

Pavel Murčo,

Bollegraaf Recycling Machinery

FOTO ARCHÍV

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down