01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Konec hory lednic u Kácova

V Kácově na Kutnohorsku začala likvidace 18,5 tisíce nefunkčních lednic, které sem byly přivezeny v rámci nerealizovaného projektu na jejich ekologickou recyklaci.

Podnikatel Václav Kmoch pro něj získal státní podporu ve výši 60 miliónů korun, z nichž 40 miliónů činila dotace Státního fondu životního prostředí. Další tři milióny Kč vložil fond do svozu starých lednic z celé republiky. Z projektu však nebylo realizováno prakticky nic, podpora byla zastavena a lednice byly více než šest let složeny poblíž Kácova na louce.

Po vyjasnění majetkových záležitostí byla na přelomu března a dubna podepsána smlouva na ekologickou likvidaci těchto lednic mezi zástupci Středočeského kraje, Státním fondem životního prostředí a dodavatelem, kterým je společnost Rethmann-Jeřala Recycling, s. r. o., Praha, s generálním subdodavatelem, firmou Praktik Liberec. Podle smlouvy bude provedeno odsátí freonů, odstranění lednic a biologická rekultivace pozemku. Náklady na celou akci se předpokládají ve výši 6,77 miliónu Kč a má být dokončena nejpozději do roka. Zástupci firmy však předpokládají, že práce skončí dříve, zřejmě v průběhu letních měsíců.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down