01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové knihy

Zákon o odpadech s vysvětlivkami Nová publikace "Zákon o odpadech s vysvětlivkami a prováděcími předpisy" autorů Ing. Ivany Jiráskové a JUDr. Michala Sobotky, PhDr. obsahuje úplný text zákona o odpadech, který je průběžně opatřen poznámkami. Doplňuje ji úplný text prováděcích právních předpisů a...

Zákon o odpadech s vysvětlivkami

Nová publikace "Zákon o odpadech s vysvětlivkami a prováděcími předpisy" autorů Ing. Ivany Jiráskové a JUDr. Michala Sobotky, PhDr. obsahuje úplný text zákona o odpadech, který je průběžně opatřen poznámkami. Doplňuje ji úplný text prováděcích právních předpisů a příloh.

Cílem publikace je seznámit čtenáře s novou podobou právní regulace předcházení vzniku odpadů a nakládání s nimi, tak jak ji zákon o odpadech a jeho prováděcí předpisy zakotvují.

Autoři se soustředili zejména na osvětlení nových povinností a nových institutů a na zdůraznění rozdílů oproti dosavadní právní úpravě. Pozornost je věnována problematice všech fází nakládání s odpady, zejména u původce, provozovatele zařízení k nakládání s odpady, nakládání s komunálním odpadem, nakládání s vybranými druhy odpadů atd.

Publikaci vydalo LINDE Praha, cena 455 Kč včetně DPH.

Knihu si můžeme písemně objednat na adrese ECONOMIA a. s., VTÚ, Dobrovského 25, 170 55 Praha 7, kde vám zařídí její zaslání na dobírku.

Leasing – chyby a problémy

Publikace přináší podrobné informace a výklad hlavních problémů, s nimiž se setkáváme v oblasti leasingu strojů, zařízení a nemovitostí, zejména s ohledem na daňovou a účetní problematiku.

V úvodní kapitole jsou sumarizovány modelové postupy, které slouží k porovnání výhodnosti varianty koupě za hotové, na úvěr a finanční pronájem. V další kapitole se čtenář dozví, jak platit DPH, daň z příjmů nebo clo, i jak provádět účetní operace při pronájmu přes hranice.

Další část výkladu se věnuje pronájmu nemovitostí či podniku, kde mezi největší chyby patří, že nájemce uplatňuje odpisy u souboru předmětů nebo podniku, i když nemá písemný souhlas od pronajímatele.

Vydala Grada Publishing, 98 Kč včetně DPH.

Knihu si můžeme písemně objednat na adrese ECONOMIA a. s., VTÚ, Dobrovského 25, 170 55 Praha 7, kde vám zařídí její zaslání na dobírku.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down