01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Cementárna ve Štramberku prošla EIA

Ministerstvo životního prostředí České republiky vydalo kladné stanovisko k dokumentaci o hodnocení vlivu na životní prostředí (EIA) ke stavbě cementárny ve Štramberku, kterou připravuje společnost Lasselberger CZ. Součástí kladného stanoviska je 114 podmínek, jejichž plnění ze strany investora...

Ministerstvo životního prostředí České republiky vydalo kladné stanovisko k dokumentaci o hodnocení vlivu na životní prostředí (EIA) ke stavbě cementárny ve Štramberku, kterou připravuje společnost Lasselberger CZ. Součástí kladného stanoviska je 114 podmínek, jejichž plnění ze strany investora bude ministerstvo kontrolovat. Podle dokumentace bude cementárna vyhovovat emisním a imisním limitům EU v roce 2010.

Provoz by měl zpracovávat zásoby méně kvalitního vápence a podsítného, které nyní při výrobě vápna nelze využít. Investor vybuduje novou cementárnu u vápencového lomu v areálu Kotouče Štramberk. Náklady jsou vyčísleny na 2,2 miliardy korun. Proti stavbě stále protestují nezávislé organizace i občanská sdružení ze Štramberka. Obávají se ohrožení historického města a dalšího zhoršení životního prostředí, vyvolaného např. zvýšenou dopravou v oblasti.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down