01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Projekt odstranění lednic vyčerpal finance

V rámci projektu recyklace lednic v Jihočeském kraji, který běží od února letošního roku, bylo zatím zpracováno kolem 6000 lednic. To je mnohonásobně víc, než se předpokládalo. Realizátoři projektu si to vysvětlují tím, že s lednicemi se v minulosti mnoho nedělo a cena za jejich odstranění jiným...

V rámci projektu recyklace lednic v Jihočeském kraji, který běží od února letošního roku, bylo zatím zpracováno kolem 6000 lednic. To je mnohonásobně víc, než se předpokládalo. Realizátoři projektu si to vysvětlují tím, že s lednicemi se v minulosti mnoho nedělo a cena za jejich odstranění jiným způsobem se pohybuje v rozmezí 200 až 500 Kč/ks.

Sběr také ovlivnilo odklízení odpadu a zaplavených spotřebičů po povodních. Již v září proto byl vyčerpán limit, přidělený Státním fondem životního prostředí ČR na financování projektu. Některá sběrná místa již také vyčerpala finance přidělené Svazem měst a obcí Jihočeského kraje v rámci spravedlivého přístupu ke všem okresům, respektive obcím. Zájemci o ekologické odstranění lednic proto budou muset většinou vyčkat do příštího roku. V roce 2003 jsou zajištěny finance pro úpravu zhruba 4000 kusů lednic, pokud se nepodaří získat další prostředky, projekt skončí v srpnu 2003.

-jhm -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down