01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Spalovna ESMO končí

Spalovna průmyslových a nebezpečných odpadů ESMO (v areálu Siemens Elektromotory) v Mohelnici na Šumpersku v říjnu ukončila svou činnost. Důvodem uzavření spalovny, kterou provozuje městem stoprocentně vlastněná společnost s ručením omezeným, je špatná hospodářská situace firmy. Spalovna od začátku...

Spalovna průmyslových a nebezpečných odpadů ESMO (v areálu Siemens Elektromotory) v Mohelnici na Šumpersku v říjnu ukončila svou činnost. Důvodem uzavření spalovny, kterou provozuje městem stoprocentně vlastněná společnost s ručením omezeným, je špatná hospodářská situace firmy.

Spalovna od začátku provozu v roce 1989 zpracovávala kolem devíti set tun odpadu. Od konce devadesátých let se však toto množství stále snižovalo a vloni už to byla pouze polovina předpokládaného množství. Dalším důvodem uzavření je nová legislativa, která zpřísnila měření emisí. To by pro firmu znamenalo investici 10 až 12 milionů do nové měřicí techniky, přičemž nejsou záruky, že by spalovna emisní limity splnila. Spalovna dodávala teplo a teplou užitkovou vodu pro Siemens, město a další subjekty.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down