01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dohoda o recyklaci elektronického šrotu

Každý obyvatel EU produkuje ročně průměrně 14 kilogramů elektronického šrotu, vysloužilé spotřebiče představují zhruba šest milionů tun odpadu. Členské země Evropské unie a Evropský parlament se dohodly, že recyklaci počítačů a dalších spotřebičů budou platit výrobci. Dohodu ještě musí potvrdit...

Každý obyvatel EU produkuje ročně průměrně 14 kilogramů elektronického šrotu, vysloužilé spotřebiče představují zhruba šest milionů tun odpadu. Členské země Evropské unie a Evropský parlament se dohodly, že recyklaci počítačů a dalších spotřebičů budou platit výrobci. Dohodu ještě musí potvrdit Evropský parlament a parlamenty členských zemí EU. Pokud bude schválena, vzrostou náklady výrobců až o 7,5 miliardy dolarů a cena počítačů by měla vzrůst o desítky USD.

Podle návrhu by mělo být zakázáno v domácích spotřebičích používání prvků jako olovo, kadmium, brom, chrom či rtuť. Pravidla by měla začít platit od 1. července roku 2006. Už od roku 2003 by se však měl začít organizovat v EU jednotný sběr těchto odpadů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down