01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dělení spisové agendy v oblasti odpadů a ovzduší

Odbor ochrany ovzduší a odbor odpadů Ministerstva životního prostředí vydaly společný metodický pokyn k postupu při dělení vybraných spisových agend v souvislosti s ukončením činnosti okresních úřadů. Metodický pokyn je určen pro příslušné referáty okresních úřadů a obce s rozšířenou působností....

Odbor ochrany ovzduší a odbor odpadů Ministerstva životního prostředí vydaly společný metodický pokyn k postupu při dělení vybraných spisových agend v souvislosti s ukončením činnosti okresních úřadů.

Metodický pokyn je určen pro příslušné referáty okresních úřadů a obce s rozšířenou působností. Navazuje na vyhlášku MV ČR č. 362/2002 Sb. ze dne 30. července 2002 o postupech při provádění spisové rozluky a na směrnici MV ČR č.j. AS - 1296/1 - 2002 z října 2002 k rozdělení a předání písemností uložených na okresních úřadech, jimž neuplynuly skartační lhůty.

Text metodického pokynu podle § 79 odst. 1 písm. f) zákona o odpadech byl zaslán všem přednostům okresních úřadů a nabývá účinnosti dnem uveřejnění ve Věstníku MŽP, částce 12/2002.

Postup pro dělení spisových agend okresních úřadů v oblasti ochrany ovzduší

Při dělení spisových agend okresního úřadu příslušní zaměstnanci okresního úřadu předají všechny relevantní údaje potřebné k identifikaci zdrojů znečišťování ovzduší a k výpočtu poplatků vycházejících z množství jimi produkovaných emisí. Konkrétně je třeba předat i všechny podklady, ze kterých byly výsledné hodnoty poplatků zjištěny a stanoveny, zejména kompletní vyhotovení všech rozhodnutí o poplatcích středních zdrojů znečišťování ovzduší, všechna oznámení o poplatku od provozovatelů těchto zdrojů, veškeré výkazy souhrnné provozní evidence a obdobné podklady v případech odkladů nebo promíjení poplatků.

Okresní úřad rozdělí databázi středních zdrojů znečišťování ovzduší na jednotlivé obecní úřady s rozšířenou působností podle území, ve kterém se zdroj nachází a tyto "dílčí" databáze rovněž příslušným obecním úřadům předá. Kopie databází okresní úřad předá podle možností i odboru ochrany ovzduší MŽP.

Postup pro dělení spisových agend okresních úřadů týkajících se evidence odpadů a způsobů nakládání s nimi a dalších evidencí podle § 79 odst. 1 písm. f) zákona o odpadech

Dělení písemné části agendy bude provedeno obdobně, jako u písemností podle § 4 odst. 1 písm. c) vyhlášky č. 362/2002 Sb.

Převod a zjištění elektronických dat z evidence odpadů, z přepravy odpadů, evidence zařízení a správních řízení při spisové rozluce (produkty programů EVI a ESPI) z okresních úřadů pro použití na krajských úřadech a na obecních úřadech s rozšířenou působností bude proveden podle následujícího postupu.

Data dle zákona č. 125/1997 Sb.:

EVI verze 5.x (verze MS-DOS):

Tento program byl ukládán v nesíťové verzi přímo na lokální disk do adresáře EV198 až EVI* nebo v síťové verzi na síťový disk do adresáře EVI*. (Tyto adresáře obsahují např. soubory Organ5*, Odpady5.*, Prelist5*, apod.). Všechny tyto adresáře nakopírujte ("vypalte") na CD médium. (pro každou obec s rozšířenou působností + 2 exempláře).

EVI verze 6.x (verze pro Windows 9x/NT):

Na jakékoli aktivní uživatelské stanici spusťte program EVI Okres a stiskněte tlačítko Parametry programu na úvodní obrazovce. Na první záložce "Obecné nastavení" získáte v sekci "Databázový adresář" informaci o umístění hlavní databáze programu (např. F:_ZivotniInisoftDatabaze). Tento adresář včetně všech podadresářů nakopírujte na CD médium.

Data dle zákona č. 185/2001 Sb.:

EVI verze 8.* (verze pro Windows 9x/NT/ME/2000)

Na jakékoli uživatelské stanici spusťte program EVI 8 - evidence odpadů. Na svislé liště programu zvolte záložku "Databáze". Pomocí ikony "Nastavení" získáte informaci o názvu PC (serveru) na kterém je databáze uložena. Dále je zde uvedena cesta k adresáři, kde je fyzicky soubor s daty uložen (dbini.gdb). Tento soubor nakopírujte na CD médium. Data za rok 2002 zašlete až po ukončení zadávání přepravních listů NO za rok 2002.

CD s daty za celý okres budou protokolárně předána příslušným obcím s rozšířenou působností. Jedna kopie bude předána bezprostředně příslušnému krajskému úřadu a jedna kopie MŽP - odboru odpadů.

(Zdroj: MŽP)

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down