01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Holandsko koupilo emisní kvóty

Holandská vláda se rozhodla nakoupit víc než pět miliónů tun emisních kvót oxidu uhličitého z Rumunska, Maďarska a Slovenska. Nejde však o přímý obchod, ale o investice do velkých projektů, které snižují produkci skleníkových plynů v těchto zemích. Holandsku se tak zlepší bilance kvót, které mu...

Holandská vláda se rozhodla nakoupit víc než pět miliónů tun emisních kvót oxidu uhličitého z Rumunska, Maďarska a Slovenska. Nejde však o přímý obchod, ale o investice do velkých projektů, které snižují produkci skleníkových plynů v těchto zemích. Holandsku se tak zlepší bilance kvót, které mu stanovuje Kjótský protokol, na druhé straně nabízí zemím východní Evropy technologie, které jim chybějí. Holandská vláda vymezila finance na ušetření minimálně 500 tisíc tun CO2. Agentura Senter vybírá předložené projekty každé tři měsíce.

Holandská vládní agentura Senter zatím vybrala k realizaci projekt zachycování metanu ze skládek odpadu v osmi slovenských městech. Projekt v hodnotě pět mil. eur sníží o víc než půl miliónu tun produkce ekvivalentu oxidu uhličitého. Dodavatelem projektu je holandská společnost BKB Waste management, která zabezpečuje zhruba polovinu nákladů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down