01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dohled nad zakázkami na sanaci

Meziresortní komise pověřila jedenáct firem, aby pro Fond národního majetku (FNM) kontrolovaly postup prací a nakládání s finančními prostředky u projektů obnovy těžbou poškozené krajiny severozápadních Čech. Na sanaci důlní činnosti v Ústeckém a Karlovarském kraji vláda vyčlenila celkem 15 miliard...

Meziresortní komise pověřila jedenáct firem, aby pro Fond národního majetku (FNM) kontrolovaly postup prací a nakládání s finančními prostředky u projektů obnovy těžbou poškozené krajiny severozápadních Čech. Na sanaci důlní činnosti v Ústeckém a Karlovarském kraji vláda vyčlenila celkem 15 miliard korun.

Komise vybrala i tři stavební společnosti, které se ujmou likvidace havárií na výsypkách u Horního Jiřetína a Čepiroh na Mostecku a v bývalém dolu Barbora u Košťan na Teplicku. Firmy proinvestují zhruba 400 milionů korun.

Z úspěšných projektů patří k největším akcím sanace lomu Ležáky na Mostecku, s jehož zatopením se počítá od roku 2005 až 2006. Na utěsnění dna budoucího jezera, úpravu břehových linií a monitoring vody v průběhu zatápění stát vyčlení 449,5 milionu korun.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down