01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zjednodušení pravidel pro přepravu odpadů

Evropská komise navrhuje novelu 10 let starého nařízení o dopravě odpadů. Toto nařízení upravuje pravidla pro dopravu odpadů z hlediska ochrany životního prostředí do a z Evropské unie, a to dopravu všech typů odpadů všemi typy dopravních prostředků - silničními dopravními prostředky, po železnici,...

Evropská komise navrhuje novelu 10 let starého nařízení o dopravě odpadů. Toto nařízení upravuje pravidla pro dopravu odpadů z hlediska ochrany životního prostředí do a z Evropské unie, a to dopravu všech typů odpadů všemi typy dopravních prostředků - silničními dopravními prostředky, po železnici, loděmi a letadly. Nový návrh má posílit současné kontrolní procedury, zjednodušit je a přiblížit je současným mezinárodním pravidlům podle Basilejské konvence OSN, která upravuje pravidla pro dopravu nebezpečných odpadů v mezinárodním měřítku. Návrh předpokládá předběžné písemné oznámení a písemný souhlas s dopravou odpadů určených k likvidaci nebo regeneraci nebezpečných odpadů (jako azbest) nebo částečně nebezpečných odpadů (jako popel nebo jiná rezidua obsahující kovy) a ruší institut tichého souhlasu.

Pro přepravu ne-nebezpečného odpadu (nap. sklo nebo papír) nebudou vyžadována předběžná oznámení, ani písemný souhlas s přepravou, zásilky budou muset být doprovázeny určitými doklady, které poskytnou informace o charakteru zásilky a o místě jejího určení.

Zdroj: CEN, Vol. 81, č.13 (2003)

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down