01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Editorial

Vážení čtenáři dnešní číslem časopisu uzavíráme rok 2003. Při jeho přípravě jsme se snažili, aby vám časopis přinesl zajímavé čtení na prosincové volno: i když vládne vánoční a novoroční pohoda, může být...

Vážení čtenáři

dnešní číslem časopisu uzavíráme rok 2003. Při jeho přípravě jsme se snažili, aby vám časopis přinesl zajímavé čtení na prosincové volno: i když vládne vánoční a novoroční pohoda, může být odborný časopis zpestřením.

Je ale čas na zhodnocení rozvoje časopisu během uplynulého roku. Na jeho počátku jsem si jako cíl stanovili rozšíření záběru časopisu a doplnění o další služby, které by reagovaly na rozvoj informačních technologií. Dá se říci, že se nám tento cíl podařilo splnit beze zbytku. Začali jsem vydávat newsletter, která se čtrnáctidenní periodicitou přináší přehled hlavních událostí. Jeho formát i způsob distribuce e-mail se ukázal jako úspěšný - dnes je v jeho adresáři téměř pět tisíc adres.

Zlepšili jsme také podobu našich webových stránek. Jejich propojením s obsahem serveru www.enviweb.cz, který je jedním z nejlepších (ne-li nejlepším) v oboru, se podařilo rozšířit množství poskytovaných služeb i informací. Opět je důkazem stále stoupající návštěvnost obou serverů.

V lednovém čísle tohoto roku jsem provedli mírnou změnu grafiky. Podstatnou změnou však bylo přeskupení rubrik a zařazení nových. Pro posílení charakteru časopisu jako odborného a profesionálního jsem zařadili rubriku Obchod a management. Ukázalo se, že tato oblast není - na rozdíl od jiných oborů - v českém odpadovém hospodářství příliš rozvinuta. Zřejmě je to nutná daň za rychlý rozvoj oboru a jeho "mladost". Je však naděje, že s postupnou stabilizací a uklidněním po vstupu do Evropské unie nastane čas i na rozbor manažerských postupů a rozvoj standardních obchodních aktivit.

Dalším krokem k rozvoji aktivit časopisu byla v listopadu konference Odpady a podniky, pořádaná ve spolupráci se společností EKO-KOM, a. s. Zúčastnilo se jí na 60 účastníků a měla velmi pozitivní ohlas.

Nejzajímavější přednášky, které na ní byly prezentovány, otiskujeme postupně v časopise. Již dnes víme, že její druhý ročník proběhne 9. prosince roku 2004 a opět se bude věnovat odpadovému hospodářství z trochu jiného úhlu - z hlediska podniků, které tyto odpady produkují a snaží se s nimi vyrovnat tak, aby dodržely legislativu a zároveň nezvýšili své náklady. Nebude to tedy konference jen pro odborníky na odpady, ale hlavně pro ty, kdo odborníky na odpady potřebují.

Můžeme tedy shrnout: máme pocit, že rok 2003 se nám vcelku povedl. Objektivně to však zhodnotíte vy, čtenáři. Přeji vám klidné a příjemné prožití vánočních svátků a těším se na setkání v příštím roce.

šéfredaktorka časopisu Odpady

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down