01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

SAKO získalo dotaci

Projekt látkového a energetického využití odpadů ve spalovně SAKO Brno získal od Evropské unie zhruba 47 milionů eur (1,4 miliardy korun). Celková výše investice činí dvě miliardy korun. Zbytek potřebných investic dodá město Brno (510 milionů korun) a Státní fond životního prostředí (84 milionů...

Projekt látkového a energetického využití odpadů ve spalovně SAKO Brno získal od Evropské unie zhruba 47 milionů eur (1,4 miliardy korun). Celková výše investice činí dvě miliardy korun. Zbytek potřebných investic dodá město Brno (510 milionů korun) a Státní fond životního prostředí (84 milionů korun).

Jako jediný z českých projektů, doporučených k realizaci s podporou z prostředků ISPA, se zaměřuje na oblast nakládání s odpady. Rekonstrukce spalovny předpokládá nejen dosažení emisních limitů, stanovených EU, ale také instalaci dvou parních kotlů, kondenzační turbíny, dotřiďovaní linky a drtícího zařízení. Získání finanční prostředků z evropských fondů je velkých úspěchem zpracovatelů projektu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down