01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Tetrapaky v České Lípě nezabraly

Obyvatelé České Lípy sice projevili zájme o třídění vrstvených obalů (tetrapaků), v praxi však sběr zatím nefunguje. Občané mají možnost si vyzvednout pytle ke třídění na městském úřadě, nikdo však o to zatím neprojevil zájem. Podle zástupců města je třeba na rozjezd sběru delší doba. Zatím běží...

Obyvatelé České Lípy sice projevili zájme o třídění vrstvených obalů (tetrapaků), v praxi však sběr zatím nefunguje. Občané mají možnost si vyzvednout pytle ke třídění na městském úřadě, nikdo však o to zatím neprojevil zájem.

Podle zástupců města je třeba na rozjezd sběru delší doba. Zatím běží osvětová kampaň na internetových stránkách města, v městských novinách i v regionálním tisku.

Při úvahách o systému třídění existovaly tři varianty. Zvláštní nádoby na tetrapaky by však ve sběrných hnízdech zabraly moc místa. Pokud by se obaly vhazovaly do žlutých kontejnerů a pak dotřiďovaly, bylo by to příliš nákladné. Proto byl jako nejlepší varianta zvolen pytlový sběr. V nedalekém Jablonci nad Nisou se podobný systém sběru velmi osvědčil a přináší i finanční zisk, neboť EKO-KOM platí za kilogram vytříděných tetrapaků kolem tří korun.

Vrstvené obaly se rozvlákňují - papír jde od papíren a ze zbytku (převážně hliníková folie a plast) se vyrábějí stavební prvky.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down