01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Přistupující státy dostaly odklad

Evropská unie dala sedmi přistupujícím státům dvouroční odklad pro splnění požadavků evropské směrnice pro elektronický odpad (WEEE). Podle ní musejí státy EU do konce roku 2006 zajistit sběr 4 kilogramů WEEE, dosáhnout využití v rozmezí 70 %...

Evropská unie dala sedmi přistupujícím státům dvouroční odklad pro splnění požadavků evropské směrnice pro elektronický odpad (WEEE). Podle ní musejí státy EU do konce roku 2006 zajistit sběr 4 kilogramů WEEE, dosáhnout využití v rozmezí 70 % až 80 % a recyklace v rozmezí 50 % až 80 % (v závislosti na typu zařízení).

Podle rozhodnutí Evropské komise ze 13. února však Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Litva, Estonsko a Lotyšsko mají na splnění těchto požadavků další dva roky. Rozhodnutí ještě musí schválit všechny členské země, podle vyjádření zástupců komise by to však měla být jen formalita. Podobný odklad získaly také Řecko a Irsko.

Toto rozhodnutí nesouvisí s přechodnými obdobími, které měly umožnit přistupujícím zemím splnit investičně náročné požadavky unie, a byly dohodnuty v letech 2001 až 2002. Směrnice pro elektronický šrot však byla přijata až po dohodě o přechodných obdobích.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down