01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Optimální sestava pro každého zákazníka

Společnost SOME Jindřichův Hradec, s. r. o., byla založena v roce 1995 a svoji činnost zahájila bez podpory zahraničního kapitálu. Během svého vývoje si vytvořila vlastní silné zázemí a vybudovala firemní areál v Jindřichově Hradci. V roce 2000 naše společnost založila dceřinou firmu ve Slovenské republice se sídlem v Holíči, v roce 2003 pak dceřiné společnosti SOME Sever a SOME Jižní Morava.

Obchodní strategie je postavena na kompletnosti nabídky pro jednotlivé tématické celky velice širokého programu společnosti. Pro každého zákazníka nalezneme optimální sestavu strojů a zařízení podle jeho požadavků.

Společnost SOME Jindřichův Hradec nabízí v prodejním programu stroje a zařízení renomovaných zahraničních firem, které patří ke špičce ve své kategorii. Ke všem strojům a zařízením je zajištěn předprodejní, záruční a pozáruční servis přímo v mateřské firmě v Jindřichově Hradci, u regionálních obchodních partnerů nebo rovněž v místě zákazníka. Pro rychlé dodávky náhradních dílů vede firma vlastní silné skladové hospodářství a zároveň spolupracuje na dodávkách přímo s výrobci a s jejich zahraničními obchodními zástupci z Evropské unie.

Důležitou součástí služby zákazníkům je pomoc při nalezení vhodné formy profinancování nákupu strojů a zařízení úvěrovým financováním nebo leasingem. Činnost společnosti lze rozdělit do tří základních divizí: divize zemědělské techniky, divize lesnické a komunální techniky a regionální prodej a servis osobních a užitkových vozů Peugeot.

V rámci divize lesnické a komunální techniky se společnost SOME již řadu let orientuje na firmy zabývající se zpracováním komunálního, především pak rostlinného a dřevního odpadu. Již řadu let uvádí na český a slovenský trh dvě významné značky výrobců strojů na zpracování dřevního odpadu, firmu Pezzolato a Doppstadt.

Široký sortiment strojů Pezzolato nachází uplatnění v lesnických či dřevařských firmách, při zpracování dřevního odpadu a v technickém vybavení malých a středních kompostáren. Ve výrobním programu nacházíme diskové štěpkovače, které patří k nejprodávanějším strojům této kategorie, výkonné bubnové štěpkovače řady PTH, vhodné k výrobě štěpky za účelem energetického využití a drtiče biomasy vhodné pro malé a střední kompostárenské provozy, dále pak nesené a samojízdné překopávače kompostu a rotační bubnové třídiče.

Německá firma Doppstadt je jednou z předních světových firem, která se zabývá vývojem a výrobou strojů a technologických linek sloužících ke zpracování tuhých komunálních odpadů. V domácím (německém) velmi silném konkurenčním prostředí má 53% podíl na trhu.

Doppstadt vyrábí několik typových řad. Pomaloběžné drtiče řady DW zpracovávají materiál pomocí podélně uloženého rotoru. Ke zpracování výstupu z tohoto stroje lze použít rychloběžný drtič řady AK. Rychle se otáčející rotor s volně uloženými kladivy drtí materiál, jehož konečnou velikost lze definovat díky vyměnitelnému dodrcovacímu koši s volitelným rozměrem otvorů. Pro roztřídění takto zpracovaných odpadů do několika frakcí se používají rotační bubnové třídiče SM. Jednoduchou a rychlou pracovní operací může obsluha změnit typ síta podle druhu tříděného materiálu. Tyto stroje mohou najít také široké uplatnění ve stavebnictví k třídění stavebního odpadu, zeminy, písků, kamenů, posypového materiálu atd.

K finalizaci výsledného produktu - kompostu - lze použít nesené nebo samojízdné překopávače řady DU. Výrobní program doplňují míchač řady DM určen k homogenizaci materiálu při přípravě kompostů, úpravě hotových produktů, zpracování kontaminovaných zemin atd. a vzduchový třídič WS určen k separaci lehkých materiálů pomocí proudu vzduchu (např. plasty, folie) z kompostu, aj.

Společnost SOME JH, s. r. o., si získala od počátku své činnosti řadu spokojených zákazníků, pro které se stala spolehlivým partnerem nejen v dodávkách strojů a technologických linek, ale i v zajištění servisní činnosti a poradenství.

Jedním ze spokojených zákazníků je také statutární město Hradec Králové, které má prostřednictvím své organizace Městská zeleň komplexně vyřešenu problematiku odpadu rostlinného původu. Biologický odpad je na kompostárně za pomoci mechanizace od firmy SOME Jindřichův Hradec, s. r. o., zpracováván a po ukončení kompostovacího procesu zpětně používán na pozemcích města. V provozu je řadu let úspěšně používána technologie Doppstadt a Pezzolato - rychloběžný drtič Doppstadt AK 330 a rotační bubnový třídič Pezzolato L 3000.

- sm -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down