01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Znečištění v Boru je větší

Rozsah znečištění v lokalitě u Boru u Skutče na Chrudimsku je podle zjištění společnosti Ekomonitor podstatně vyšší, než se předpokládalo. Náklady na sanaci tohoto území, které leží v přírodní rezervaci Toulovcovy Maštale, tak mohou přesáhnout původní rozpočet asi 50 milionů korun. Rovněž případné...

Rozsah znečištění v lokalitě u Boru u Skutče na Chrudimsku je podle zjištění společnosti Ekomonitor podstatně vyšší, než se předpokládalo. Náklady na sanaci tohoto území, které leží v přírodní rezervaci Toulovcovy Maštale, tak mohou přesáhnout původní rozpočet asi 50 milionů korun. Rovněž případné zvýšení daně z přidané hodnoty z pěti na 19 procent by projekt prodražilo.

Společnost zde ke konci roku vytěžila přes osm tun chlorovaných uhlovodíků, což byla zhruba polovina původně odhadnutého zamoření. Celá lokalita o ploše až 870 000 čtverečních metrů by měla být vyčištěna o dva roky později, pokud ale budou peníze. Na území je téměř stovka vrtů, ze kterých jsou škodlivé látky odsávány a zachycovány ve speciálních zařízeních.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down