01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Rozšíření skládky v Chotíkově

Dobrovolný svazek obcí Plzeň, Chotíkov a Město Touškov chce vložit zhruba deset milionů korun zisku do rozšíření skládky v Chotíkově u Plzně, která je největší skládkou komunálního odpadu v kraji. Se stavbou nové kazety se počítá nejdříve za dva roky. Bylo kvůli tomu třeba schválit nové stanovy,...

Dobrovolný svazek obcí Plzeň, Chotíkov a Město Touškov chce vložit zhruba deset milionů korun zisku do rozšíření skládky v Chotíkově u Plzně, která je největší skládkou komunálního odpadu v kraji. Se stavbou nové kazety se počítá nejdříve za dva roky. Bylo kvůli tomu třeba schválit nové stanovy, které umožní investovat nerozdělený zisk. Svazek nyní může získávat prostředky také z jiných zdrojů.

Skládku provozovala do konce loňského roku firma Depona. Od ledna 2004 má deponii v dlouhodobém nájmu Plzeňská teplárenská (PT), v níž má významný podíl město Plzeň. Poplatky za směsný komunální odpad se nezvýšily: občané i firmy platí 740 korun za tunu odpadu bez DPH. Na deponii bylo loni uloženo 85 000 tun odpadu a letos je v plánu 65 000 tun. Letošní zisk se odhaduje na 29 milionů korun.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down