01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sběr nápojových kartonů v Praze

Hlavní město zahájilo v počátku listopadu pilotní projekt tříděného sběru nápojových kartonů. Na území města bylo rozmístěno tisíc sběrných nádob o objemu 240 litrů s oranžovou nálepkou označující sběr nápojových kartonů. Sběrné nádoby byly přistaveny k již zavedeným sběrným místům, určeným pro...

Hlavní město zahájilo v počátku listopadu pilotní projekt tříděného sběru nápojových kartonů. Na území města bylo rozmístěno tisíc sběrných nádob o objemu 240 litrů s oranžovou nálepkou označující sběr nápojových kartonů.

Sběrné nádoby byly přistaveny k již zavedeným sběrným místům, určeným pro tříděný sběr papíru, plastu a skla. V případě dobrých výsledků pilotního sběru budou nádoby na nápojové kartony rozmístěny v několika etapách k většině stávajících sběrných míst (celkem zhruba tři tisíce kusů).

Do konce roku obdrží všechny domácnosti leták s informacemi ke sběru nápojových kartonů, jejich využití a uvedení příslušných kontaktů pro získání podrobnějších informací, včetně seznamu sběrných dvorů, kde je též možné nápojové obaly odevzdat.

Občané mají možnost se k pilotnímu projektu vyjádřit prostřednictvím příslušných úřadů městských částí. Sběr nápojových kartonů byl od září zahájen i na pražských základních školách v rámci soutěže sběru tříděného papíru.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down