01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Systém REMA pro recyklaci elektroodpadu

Největší dovozci informačních technologií a spotřebitelských zařízení v ČR se sdružili v systému REMA. Systém pro ně bude od srpna zajišťovat sběr, recyklaci a využití elektroodpadu a jeho financování tak, jak to ukládá novelizovaný zákon...

Největší dovozci informačních technologií a spotřebitelských zařízení v ČR se sdružili v systému REMA. Systém pro ně bude od srpna zajišťovat sběr, recyklaci a využití elektroodpadu a jeho financování tak, jak to ukládá novelizovaný zákon o odpadech. Sdružením v kolektivním systému se snaží minimalizovat nezbytné náklady, společně řešit přísná nařízení zákona a předejít možnému monopolu. Přípravu systému podle organizátorů ztěžuje skutečnost, že ministerstvo životního prostředí doposud nepřipravilo důležité prováděcí vyhlášky k zákonu a neumožnilo účast zástupců systému při projednávání návrhu těchto vyhlášek.

Ve spolupráci se svými členy připravuje REMA výběrová řízení na dodávky jednotlivých služeb, pořádá pro své členy a nové zájemce o členství bezplatně pracovní semináře. Systém je otevřen všem výrobcům/dovozcům elektrozařízení, kteří se snaží problém elektroodpadu efektivně řešit.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down