01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Irsko proti nelegálnímu nakládání s odpady

Irské ministerstvo životního prostředí instruovalo místní úřady a národní agenturu pro životní prostředí (EPA), aby postupovali ostřeji proti těm, kdo ilegálně nakládají s odpady. Tento požadavek přišel jen týden po tom, co bylo Irsko Evropským soudním dvorem odsouzeno za trvalé a dlouhodobé...

Irské ministerstvo životního prostředí instruovalo místní úřady a národní agenturu pro životní prostředí (EPA), aby postupovali ostřeji proti těm, kdo ilegálně nakládají s odpady. Tento požadavek přišel jen týden po tom, co bylo Irsko Evropským soudním dvorem odsouzeno za trvalé a dlouhodobé nedostatky při uplatňování evropských zákonů týkajících se odpadů.

Ministerstvo požaduje, aby místní úřady zasáhly proti neoprávněnému nakládání s odpady a nalezly možnosti co nejvyšších trestů pro takové počínání. Úřady by měly vyhledávat místa, kde jsou odpady skládkovány nebo přepracovávány bez povolení, a zajistit, aby byly z těchto míst odstraněny nebezpečné odpady.

Irská EPA tuto aktivitu vítá, neboť by mohla napomoci prosazování environmentálního práva. Již dříve EPA informovala o rozšiřování nepovolených postupů nakládání s odpady v Irsku.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down