01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Studie plazmové elektrárny

Technickoekonomickou studii stavby plazmové elektrárny, ve které se bude spalovat upravený komunální odpad pomocí extrémně vysokých teplot, si nechá zpracovat Středočeský kraj. Studii s rozpočtem za 1,9 milionu korun zpracuje firma PDI z Prahy. Kraj tak pokračuje v přípravě na vybudování první...

Technickoekonomickou studii stavby plazmové elektrárny, ve které se bude spalovat upravený komunální odpad pomocí extrémně vysokých teplot, si nechá zpracovat Středočeský kraj. Studii s rozpočtem za 1,9 milionu korun zpracuje firma PDI z Prahy.

Kraj tak pokračuje v přípravě na vybudování první elektrárny tohoto typu v Čechách, jehož záměr schválili mladoboleslavští zastupitelé loni v polovině prosince. Elektrárnu by měl vybudovat soukromý investor, náklady se odhadují na 1,6 miliardy korun. O jejím umístění zatím není rozhodnuto.

Studie by měla obsáhnout možnosti využití plazmového rozkladu komunálního odpadu, nastínit ekonomickou návratnost, finanční rozpočet, harmonogram a řadu dalších ukazatelů. Zařízení využívající upraveného odpadu vnímá kraj jako zdroj energie z obnovitelných zdrojů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down