01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

USA chce jaderné technologie

Americký senát připravuje novou energetickou politiku, která říká, že jaderná energetika zůstane hlavním komponentem energetiky s novými investicemi do vývoje a použití pokročilých jaderných technologií. Návrh je zaměřen zejména na odstranění americké závislosti na cizí ropě a mj. obsahuje také...

Americký senát připravuje novou energetickou politiku, která říká, že jaderná energetika zůstane hlavním komponentem energetiky s novými investicemi do vývoje a použití pokročilých jaderných technologií. Návrh je zaměřen zejména na odstranění americké závislosti na cizí ropě a mj. obsahuje také požadavek zajistit trvalé úložiště pro radioaktivní odpad třídy větší než C (nízkoaktivní RaO, nevhodný pro povrchové ukládání) během jednoho roku od platnosti zákona.

Vláda je také zavázána urychleně dokončit projekt trvalého úložiště RaO v Yucca Mountain v Nevadě. Nový zákon povoluje výzkum, vývoj a výstavbu výzkumného reaktoru v laboratořích Idaho National Laboratory, který má sloužit k vývoji pokročilých jaderných technologií pro výrobu vodíku.

(NucNet)

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down