01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Konference Odpady a podniky jde do nových oblastí

Třetí ročník konference Odpady a podniky pořádá časopis Odpady ve spolupráci se společností Eko-kom, a. s. Také letos bude hledat průřezová témata, která jsou aktuální pro podnikatelskou sféru.

Konference proběhne ve čtvrtek 10. listopadu 2005 v Komorním sále Kongresového centra Praha. Dopolední blok bude mapovat, jakým způsobem se odrazila implementace evropské legislativy v podnikatelském prostředí. Toto zastřešující téma zahrne pohledy na více různých problémů.

IPPC A REACH

Prvním z nich bude implementace zákona o integrované prevenci a její dopady do praxe. S prezentací problematiky integrovaného registru znečišťování, centrální ohlašovny a integrované prevence vystoupí Ing. Bc. Jan Maršák, vedoucí oddělení IPPC na Ministerstvu životního prostředí. Ing. Jan Gemrich z Výzkumného ústavu maltovin a Ing. Petr Honskus (SPF Group, v. o. s.) budou hovořit o svých zkušenostech a problémech, s nimiž se setkali při řešení projektů integrované prevence. Tématem bude také činnost odborných pracovních skupin, aktualizace dokumentů a nová legislativa v oboru.

MUDr. Miroslav Šuta seznámí účastníky s problematikou nové chemické legislativy REACH: východiska, implementace, dopady do praxe.

Na závěr prvního tématu bude zástupce Svazu průmyslu a dopravy referovat o iniciativě Svazu na změnu ekologické legislativy tak, aby vytvořila příznivější podnikatelské prostředí.

RŮZNÁ STANOVISKA

Jedním z nejspornějších bodů je z tohoto pohledu institut plánů odpadového hospodářství. Jim se bude věnovat druhý blok konference. Od hlediska "oficiálního", reprezentovaného Ministerstvem životního prostředí, se zaměří přednášející na praktické aspekty plánů OH velkých původců. Zástupci krajských úřadů seznámí se svými zkušenostmi z práce nad POH původců, které by v listopadu už vesměs měly být hotovy. Ing. Kvítek ze společnosti Inisoft se bude věnovat spíše problematickým bodům přípravy a metodického pokynu pro POH.

V závěrečném bloku, zaměřeném na "servisní služby" v odpadovém hospodářství, bude mít přednášku Ing. Jiřina Vyštejnová (Envifinance, s. r. o.) o možnostech financování projektů pro odpadové hospodářství. Na konferenci bude rovněž prezentován systém certifikace firem v OH, jak ho připravuje AOS Eko-kom, a. s., s cílem podpořit zvyšování kvality odpadářských služeb pro své klienty. Blok doplní přehled kolektivních systémů v oblasti nakládání s elektrošrotem a informace o sjednocování evidence jednotlivých kolektivních systémů.

U přednášek ve všech blocích je pamatováno na dostatečný prostor pro diskusi a otázky. Účastníci konference obdrží sborník na CD-ROM se všemi přednáškami a prezentacemi. Podrobné a aktualizované informace o konferenci naleznete na webových stránkách časopisu (www.ihned.cz/odpadovedny).

Loňský druhý ročník konference se setkal s velmi příznivým ohlasem. Doufám, že to bude u tohoto ročníku podobné, a setkáme se v hojném počtu počátkem listopadu v Praze.

Závazná přihláška na konferenci

 

 

šéfredaktorka časopisu Odpady

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down