01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Veletrhy Brno a SOVAK připravují společný veletrh životního prostředí

Poprvé společně se ve dnech 23. až 25. května 2006 na brněnském výstavišti uskuteční výstava Vodovody-kanalizace a veletrh Envibrno.

Díky partnerství akciové společnosti Veletrhy Brno a Sdružení oborů vodovodů a kanalizací SOVAK bude tomu tak minimálně tři roky po sobě. Pod záštitou Ministerstva životního prostředí České republiky vznikl jeden velký veletrh zaměřený na vodohospodářství a celou oblast ochrany životního prostředí. Veletrh se bude konat v pavilonech B a D a pořadatelé očekávají více než 300 vystavujících firem a 10 tisíc návštěvníků.

Tématem výstavy Vodovody-kanalizace zůstane vodohospodářství, veletrh Envibrno se zaměří na ostatní složky životního prostředí - na ochranu ovzduší, půdního fondu a krajiny, snižování úrovně hluku a odstraňování starých ekologických zátěží. Přínosem pro vystavovatele bude zvýšení účasti zástupců komunální sféry a posílení zahraniční účasti - především ze Slovenska, Německa, Rakouska, Polska, Ruska a Běloruska.

Součástí doprovodného programu budou například Envikongres, konference "Sanace betonových konstrukcí", semináře, zasedání, soutěže, praktické ukázky protipovodňových opatření. Termín uzávěrky přihlášek je 16. ledna 2006.

Jak na tiskové konferenci uvedl první náměstek generálního ředitele společnosti Veletrhy Brno, a. s., Aleš Pohl, spojení obou akcí - výstavy Vodovody-kanalizace a veletrhu Envibrno - bude přínosem pro vystavovatele i návštěvníky. Toto spojení znamená podstatnou transparentnost na českém trhu, který je nyní přehlednější. Je výraznou úsporou a zjednodušením pro firmy, které se v minulosti zúčastnily obou akcí, odstranilo určitou dvoukolejnost a firmy již nikdo nenutí zúčastnit se několikrát v roce výstav s velmi podobnou tematikou.

Logika propojení by měla pomoci oběma akcím. Díky němu se rozšíří a zkvalitní i doprovodný program.

Výhodou je rovněž silná orientace společnosti Veletrhy Brno, a. s., na zahraničí. Má zástupce v 37 zemích a se svými partnery umí komunikovat a jejich prostřednictvím je schopna něco přinést.

"V příštím roce se chceme koncentrovat především na Slovensko, Rakousko, Německo a sekundárně na Polsko. Z hlediska návštěvnosti považujeme za svoji velkou devizu schopnost komunikace a možnost zapojení komunální sféry.

Dokážeme také nabídnout vystavovatelům vazby na ostatní, zejména stavební veletrhy. Definovali jsme nové odborné skupiny návštěvníků - především z komunální sféry a ze zahraničí. Cílové skupiny návštěvníků veletrhu budou starostové měst a obcí, komunální sféra, zástupci sdružení pro ochranu životního prostředí, zástupci státní správy, projektanti, architekti, pracovníci vodáren i provozovatelé kanalizací a čistíren odpadních vod, dodavatelské firmy, výrobci komponentů a zařízení, konzultantské a poradenské firmy, finanční instituce, zástupci velkých stavebních a dalších specializovaných firem," uvedl na závěr Aleš Pohl.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down