01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Skládka v Úholičkách bude zpracovávat bioodpad

Do roku 2008 by měla být v areálu skládky Regios, a. s., v Úholičkách u Prahy vybudována bioplynová stanice pro zpracování biologických odpadů s kapacitou 15 000 tun odpadu ročně. Vyrobený bio-plyn bude spalován v kogeneračních jednotkách, kde z něj bude vyráběna elektrická energie a teplo....

Do roku 2008 by měla být v areálu skládky Regios, a. s., v Úholičkách u Prahy vybudována bioplynová stanice pro zpracování biologických odpadů s kapacitou 15 000 tun odpadu ročně. Vyrobený bio-plyn bude spalován v kogeneračních jednotkách, kde z něj bude vyráběna elektrická energie a teplo. Elektřina bude prodávána do veřejné sítě, tepelná energie se využije pro vytápění objektů skládky. Vznikne také zhruba 4400 tun materiálu charakteru kompostu vhodného k využití jako hnojivo.

Předpokládaná investice dosáhne 60 až 80 milionů Kč. Část chce investor, společnost .A.S.A., získat z evropských fondů. Bioplynová stanice bude přijímat odpady z potravinářského průmyslu, odpady z jatek, ze supermarketů, jídelen a restaurací a tříděnou biosložku komunálního odpadu od obyvatel.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down