01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Praha mění poplatky pro drobné podnikatele

Praha mění poplatky za odstranění odpadu pro drobné podnikatele. V případě směsného odpadu a papíru ceny příští rok vzrostou asi o tři procenta, u skla o deset procent. Naopak za plasty bude poplatek zhruba o sedm procent nižší. Ceník město vydává každý rok. Ceny jsou regulované a jsou dány...

Praha mění poplatky za odstranění odpadu pro drobné podnikatele. V případě směsného odpadu a papíru ceny příští rok vzrostou asi o tři procenta, u skla o deset procent. Naopak za plasty bude poplatek zhruba o sedm procent nižší. Ceník město vydává každý rok. Ceny jsou regulované a jsou dány skutečnými náklady na tuto službu.

Běžný městský systém zpracování a likvidace odpadků mohou využívat malé firmy, podnikatelé a obchodníci na základě smlouvy s městem. Musejí vytvářet odpad, který je v katalogu zařazen jako odpad podobný komunálnímu.

Podnikatelé hradí poplatky podle velikosti a četnosti odvozu popelnic. Pokud mají třeba na směsný odpad popelnici o objemu 240 litrů, zaplatí příští rok při svozu odpadků jednou za týden 3908 korun včetně DPH. Odvoz papíru je v tomtéž případě přijde na 3172 Kč, skla na 3564 korun a plastů na 3265 Kč.

Napsat komentář

Napsat komentář

Komentáře k článku

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down