01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové knihy

Kompendium sanačních technologiíPublikace Kompendium sanačních technologií bylo vydáno jako souhrnná informace o použitelných sanačních technologií v technických a ekonomických podmínkách České republiky. Několik kompendií stejného zaměření vyšlo v...

Kompendium sanačních technologií

Publikace Kompendium sanačních technologií bylo vydáno jako souhrnná informace o použitelných sanačních technologií v technických a ekonomických podmínkách České republiky. Několik kompendií stejného zaměření vyšlo v zahraničí (především v USA) a jsou dostupné i na webových stránkách. Všechny vychází z jiných technických a ekonomických podmínek a pro českého čtenáře poskytují často informace v našich podmínkách neplatné. České kompendium bylo autory sestaveno tak, že všechny technologie v kompendiu uvedené (je jich celkem 77) jsou realizovatelné v České republice technicky i ekonomicky.

Kompendium sanačních technologií bylo zpracováno odborníky a zkušenými pracovníky z oblasti hydrogeologie, sanačních společností a výzkumných a vzdělávacích zařízení, aby poskytlo souhrnné informace o dostupných sanačních technologiích, naznačilo některé nové trendy a inovační přístupy k čištění kontaminovaných lokalit.

Odborníkům sanačních společností by mělo poskytnout informace o sanačních technologiích, které dosud v praxi neužívají, popřípadě je inspirovat k vytváření vícestupňových čistících systémů, umožňujících zvýšit účinnost sanačního zákroku. Vícestupňové systémy nejsou v České republice příliš hojně využívané, i když tento inovační přístup získává stále větší popularitu v mnoha zemích světa, protože umožňuje optimalizovat náklady na sanaci, zrychlit její průběh a zvýšit účinnost sanačního zákroku ve srovnání s použitím samostatných sanačních technologií.

Kompendium je zpracováno tak, aby nebylo pouhým představením faktů, ale zahrnuje i dostatek informací o zdrojích hlubšího studia problému. Je zaměřeno spíše prakticky a nezahrnuje technologické postupy, které nenašly širšího využití, nebo technologie ve vývoji, jejichž budoucnost je z technických či ekonomických důvodů nejasná.

Kompendium sanačních technologií, vydal: Vodní zdroje Ekomonitor, s. r. o., Chrudim, editor: Ing. Vít Matějů, redakce: Olga Halousková. Náklad 700 výtisků. Objednat je možno na e-mailové adrese: halouskova@ekomonitor.cz.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down