01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sedmý ročník konference Odpady a obce

Počátkem června, konkrétně ve dnech 7. a 8. 6., proběhne v Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové již sedmý ročník konference Odpady a obec, která je součástí cyklu Odpadové dny.

Pořadateli konference jsou opět společnosti EKO-KOM, a. s., a ECONOMIA, a. s. V letošním roce se k nim nově připojily kolektivní systémy zpětného odběru elektrozařízení: ASEKOL, s. r. o., EKOLAMP, s. r. o., a ELEKTROWIN, a. s. Účastníkům tato spolupráce přinese další zkvalitnění informování v oblasti odpadového hospodářství a rozšíření programu o zajímavé workshopy.

Letošní ročník přináší ještě jednu novinku. Jednání konference bude předcházet zasedání valné hromady Sdružení veřejně prospěšných služeb pro Moravu a Slezsko, které sdružují organizace a odborníky oborů veřejně prospěšných služeb. Díky tomuto propojení budou mít účastníci konference příležitost shlédnout mimořádně rozsáhlou výstavu techniky pro nakládání s komunálními odpady, údržbu měst a městské zeleně.

NABITÝ PROGRAM

Nosným tématem konference budou zkušenosti s naplňováním zákona v jednotlivých oblastech OH. Jednotlivé bloky budou mít následující zaměření:

Krizové odpadové hospodářství (související právní předpisy, zkušenosti od nás i ze zahraničí) .

Ekonomické nástroje v odpadovém hospodářství obcí (poplatky, daně, skládkovací poplatek).

Elektrošrot (přehled kolektivních systémů zpětného odběru elektrozařízení, zkušenosti ze zahraničí).

Bioodpady (související právní předpisy, primární sběr, zpracování, zkušenosti ze zahraničí).

Zařízení na úpravu a využití odpadů v ČR a zahraničí: PET - finální zpracování v ČR, papír - současný stav využití, sklo - strategie na oddělený sběr bílého a barevného skla, alternativní paliva, nápojové kartony.

Tříděný sběr odpadů (související právní předpisy, vývoj systému EKO-KOM, odbyt vytříděných složek odpadů).

Velkoobjemové a živnostenské odpady.

NOVINKA - WORKSHOPY

V rámci druhého dne budou mít účastníci poprvé možnost výběru programu. Mohou se zúčastnit buď plenárních přednášek nebo work-shopů, které proběhnou v Labském sále Kongresového centra s menším počtem účastníků (zhruba 50).

Dopoledne 8. 6. proběhne workshop Komunikace v odpadovém hospodářství: komunikační kampaně (plošná i krajské), průzkumy veřejného mínění, zkušenosti s využitím jednotlivých informačních kanálů (média, internet, direct mail, POS, akce pro veřejnost, semináře atd.). Odpolední seminář se bude věnovat podrobněji kolektivním systémům zpětného odběru elektrozařízení.

V prostorách Kongresového centra (předsálí, terasa a parkoviště) bude prezentace organizací a firem.

V rámci večerního společenského setkání také bude opět vyhlášen vítěz soutěže obcí "O křišťálovou popelnici" za rok 2005. Organizátoři věnují letos dostatek prostoru panelovým diskusím k aktuálním tématům a nezapomenou (vedle duše) ani na osvěžení těla: jako vždy bude pro účastníky zadán hradecký aquapark.

Aktuální informace o konferenci ODPADY a OBCE a přihlášku naleznete na www.ekokom.cz. Vaše zodpoví: Martina Stejskalová, tel.: 729 848 301, e-mail: stejskalova@ekokom.cz a Emílie Jirauschová, tel.: 729 848 303, e-mail: jirauschova@ekokom.cz.

Tématu Odpady a obce se bude také věnovat červnové vydání měsíčníků Odpady a Moderní obec. O podzimní části cyklu, konferenci Odpady a podniky vás budeme informovat v letních číslech časopisu

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down