01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Trestní oznámení kvůli odpadu

Volary na Prachaticku podaly kvůli nelegálnímu dovozu odpadu do města trestní oznámení na neznámého pachatele. Policie objevila v bývalých dřevařských závodech tři kontejnery s textilem a domovním odpadem, který zřejmě pochází z Německa. Vedení města zároveň odmítlo plán německé firmy stavět ve...

Volary na Prachaticku podaly kvůli nelegálnímu dovozu odpadu do města trestní oznámení na neznámého pachatele. Policie objevila v bývalých dřevařských závodech tři kontejnery s textilem a domovním odpadem, který zřejmě pochází z Německa.

Vedení města zároveň odmítlo plán německé firmy stavět ve Volarech třídírnu komunálního odpadu. Starosta města řekl v tisku, že záměr vybudování třídírny chápou jako zastírací manévr pro legální dovoz a uložení odpadu v České republice.

Radnice také vyzvala majitele pozemku, aby parcelu nepronajímal ani neprodával dalším zájemcům.

Třídírnu odpadů chtěla vybudovat německá firma s českou dceřinou společností. Odpad měl být po roztřídění používán k další recyklaci. Podobný závod má německý investor v bavorském Mnichově.

"Když se kontejnery objevily, zástupci firmy tvrdili, že jsou zde kvůli opravě a lakování. Nicméně druhý den cizinecká a pohraniční policie objevila odpad v jednom kontejneru. Den nato pak ČIŽP zjistila, že odpad je ve všech kontejnerech," uvedl v tisku starosta.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down