01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Dovozci odpadů by měli platit kauci

Šéf poradců premiéra Paroubka a kandidát na post ministra životního prostředí Petr Petržílek prohlásil, že by dovozci odpadů z Německa měli před vjezdem do České republiky platit kauci. Dostali by ji zpět, až by prokázali, jak s ním bylo naloženo. Kauce by zabránila, aby do Česka dopravci načerno...

Šéf poradců premiéra Paroubka a kandidát na post ministra životního prostředí Petr Petržílek prohlásil, že by dovozci odpadů z Německa měli před vjezdem do České republiky platit kauci. Dostali by ji zpět, až by prokázali, jak s ním bylo naloženo. Kauce by zabránila, aby do Česka dopravci načerno dováželi tuny odpadů.

Policie už obvinila pro nelegální dovoz německého odpadu do Česka šest lidí. Jsou podezřelí z navážení odpadu na skládku v Libčevsi, v Jirkově a Tušimicích. Policie prověřuje dalších 15 až 20 lidí. Libčeves získala na odvoz odpadu na zabezpečenou dotaci 1,9 milionu korun. Premiér Paroubek uvedl, že pokud se v Libčevsi v souvislosti s požáry odpadu prokáže větší koncentrace škodlivin v ovzduší, hodlá se poradit s ministerstvem zdravotnictví, zda by kvůli tomu poskytlo například dětem vitamíny.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down