01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ecomondo 2006 - "Ekologická přijatelnost: výzva pro technický rozvoj"

Desátý mezinárodní veletrh materiálového a energetického využití odpadů v rámci udržitelného rozvoje Ecomondo na výstavišti v Rimini (Itálie) se dostává na jedno z předních míst mezi veletržní akce, které většina odborníků a firem neopomene navštívit.

Výstavní areál patří mezi nejmodernější v Evropě, veletržní haly jsou spojeny ve velmi vzdušný ucelený veletržní prostor, který doplňují kongresové, restaurační a logistické prostory. Vzhledem k ubytovací kapacitě tohoto přímořského letoviska je Rimini Fiera opravdu "business space" - obchodním místem Evropy.

Zlepšila se i návštěvnická dostupnost - přímo u areálu je železniční stanice Rimini Výstaviště (Fiera), Rimini je dosažitelné i letecky na letiště Rimini-Miramare a Bologna - odkud je doprava zajištěna veletržní autobusovou linkou.

ODBORNÁ NÁPLŇ VÝSTAVY

"Srdce" veletrhu je zaměření na odpady. Veletrh představuje kompletní pohled na odpadové hospodářství. Je zde dán velký prostor na hospodaření s odpady, jejich třídění a přeměnu na využitelné materiály. V letošním roce je kladen velký důraz na odpadní materiály z konstrukcí a demolicí. Dalším důležitým tématem je nakládání z biologickými odpady a jejich zpracování např. na biopaliva. Na veletrhu bude představeno komplexní řešení v tomto oboru.

Výstavní plocha však není zaměřena pouze na odpady. Plnohodnotnou součástí tohoto veletrhu jsou i další oborová zaměření: "Systémy a technologie pro kompletní cyklus vody", "Energie z obnovitelných zdrojů a udržitelná doprava- mobilita", "Kvalita ovzduší", "Rizika a bezpečnost", "Analýza a integrované kontrolní systémy", "Služby pro životní prostředí", "Organizace, instituce, spolky - sociální odpovědnost firem".

Na minulém ročníku 2005 se na ploše 70 000 m2 představilo 900 vystavujících společnosti z 20 zemí, na výstaviště přišlo na 45 000 odborných návštěvníků. Obsáhlého programu konferencí a seminářů se zúčastnilo 7500 odborníků.

PROJEKT RE3

Druhým rokem pokračuje Projekt RE3: REgenerate REfill RE-use - regenerace, nové plnění a opětovné užívání tiskařských medií, hardware a IT/ telekomunikační výrobky. Ecomondo nabízí prostřednictvím RE3 nová řešení, nové možnosti, nové trhy pro tyto technologie.

Jak už bylo řečeno, veletrh je zaměřen hlavně na vše, co se týká úplného odpadového cyklu, od sběru až po opětovné použití. Po loňské úspěšné evropské premiéře bude součástí Economda znovu velmi zajímavá výstava Ecofatto: výstava produktů vyrobených z recyklovaných materiálů, které jsou již zavedeny na evropském trhu.

Ecomondo má svoji kongresovou a seminární část doprovodných programů, které jsou přístupné všem odborníkům. Pro účast je nutná pouze registrace na webu, neplatí se žádné registrační poplatky. Tímto se tento veletrh stal i jedním z největších diskusních fór.

Ecomondo je velkou šancí i pro naše výrobce-vystavovatele a odborné firmy, kterým se zde otvírají možnosti dalších trhů a regionů: italského, středomořského(Francie,Španělsko, Egypt, Maroko, Alžír), balkánského (Chorvatsko, Slovinsko, Řecko, Srbsko, Bulharsko, Rumunsko) ale i Ruska, Ukrajiny, Číny, Polska, Německa, Rakouska a dalších zemí.

Ing. Jan Voda
zastoupení RIMINI FIERA S.p.A. pro ČR a SR

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down