01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kdo získal křišťálovou popelnici

V rámci programu konference Odpady a obce, pořádané ve dnech 7. a 8. června 2006 v Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové, byly vyhlášeny výsledky druhého ročníku soutěže obcí "O křišťálovou popelnici" za rok 2005. Vítězem se stalo město Žďár nad Sázavou. Druhé místo obsadila Praha a na třetím...

V rámci programu konference Odpady a obce, pořádané ve dnech 7. a 8. června 2006 v Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové, byly vyhlášeny výsledky druhého ročníku soutěže obcí "O křišťálovou popelnici" za rok 2005.

Vítězem se stalo město Žďár nad Sázavou. Druhé místo obsadila Praha a na třetím stupínku se umístila Jaroměř.

Jedná se o hodnocení obcí v oblasti tříděného sběru využitelných odpadů a dalších činností při nakládání s komunálními odpady. Hodnoceny jsou všechny obce, které jsou zapojeny do systému EKO-KOM.

Hodnocení obcí bylo provedeno zejména na základě údajů, poskytovaných do systému EKO-KOM obcemi a společnostmi nakládajícími s odpady.

V systému bylo v době vyhodnocení (duben-květen 2006) zapojeno 5337 obcí (cca 9,9 mil. obyvatel). K hodnocení byly použity údaje za rok 2005.

V nultém ročníku soutěže zvítězilo město Třinec, v loňském prvním ročníku pak Havlíčkův Brod. Také letošní vítěz získá putovní pohár ve formě Křišťálové popelnice a šek s peněžitou odměnou.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down