01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Otrokovická Toma zpracovává BRO

Společnost Toma z Otrokovic na Zlínsku uvedla do zkušebního provozu zařízení na komplexní zpracování biologicky rozložitelného odpadu s kapacitou 10 000 tun ročně. Náklady na jeho vybudování byly 45 milionů korun, část peněz získala firma z dotací. Vzniklo zde deset pracovních míst. Toma zvažuje...

Společnost Toma z Otrokovic na Zlínsku uvedla do zkušebního provozu zařízení na komplexní zpracování biologicky rozložitelného odpadu s kapacitou 10 000 tun ročně. Náklady na jeho vybudování byly 45 milionů korun, část peněz získala firma z dotací. Vzniklo zde deset pracovních míst. Toma zvažuje výstavbu dalších podobných závodů v jiných lokalitách.

Zkušební provoz zařízení, které je umístěno v areálu čističky odpadních vod v Otrokovicích, potrvá rok. Zpracovává se zde hlavně vytříděný komunální odpad, odpady z potravinářské výroby či zbytky z restaurací a jídelen. Výsledkem zpracování jsou produkty pro agroprůmysl a chemický průmysl a kompost. Při vyhnívání vzniká také bioplyn, který je použitelný pro výrobu elektrické energie a tepla.

Zdroj: www.agris.cz

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down