01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Všechna ekologická data na jedné adrese

Všechny informace o životním prostředí v Česku naleznou zájemci pomocí portálu, který pro ministerstvo životního prostředí provozuje informační agentura životního prostředí Cenia. Vedle aktuálních zpráv z oblasti ekologie mohou na stránce http://portal.cenia.cz nalézt odkazy na informační systémy...

Všechny informace o životním prostředí v Česku naleznou zájemci pomocí portálu, který pro ministerstvo životního prostředí provozuje informační agentura životního prostředí Cenia. Vedle aktuálních zpráv z oblasti ekologie mohou na stránce http://portal.cenia.cz nalézt odkazy na informační systémy ministerstva, data o jeho příspěvkových organizacích a informace o jednotlivých složkách životního prostředí.

Z brány se uživatel internetu dostane k mapovým službám Cenie, do Agentury pro ochranu přírody a krajiny a k mapám geologickým. Další složkou jsou potom veřejně přístupné seznamy expertů, autorizovaných osob, poradenských, certifikačních a certifikovaných subjektů. Poměrně jednoduše tak zjistí například, kdo má autorizaci k dohledu nad provozem spalovny nebo zařízení na spoluspalování odpadu, kdo může měřit emise či u koho si nechat vypracovat odborný posudek.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down