01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Na Tachovsku budují další třídicí linku

Sdružení obcí Černošín zahájilo výstavbu třídicí linky komunálního odpadu, která by měla být druhá největší v Plzeňském kraji. Zařízení dotuje ze tří čtvrtin EU, pět procent nákladů dodá SFŽP. Zbytek dodá Sdružení obcí Černošín zahrnující 31 obcí. Linka bude mít kapacitu kolem 15 000 tun ročně...

Sdružení obcí Černošín zahájilo výstavbu třídicí linky komunálního odpadu, která by měla být druhá největší v Plzeňském kraji. Zařízení dotuje ze tří čtvrtin EU, pět procent nákladů dodá SFŽP. Zbytek dodá Sdružení obcí Černošín zahrnující 31 obcí.

Linka bude mít kapacitu kolem 15 000 tun ročně (trojsměnný provoz) a bude sloužit pro zhruba 40 000 lidí, tj. celé Tachovsko, část severu Plzeňska a část Chebska. Linka za 40 mil. korun by měla prodloužit životnost skládky komunálního odpadu v Černošíně až do roku 2030.

V oblasti třídění komunálního odpadu je na Plzeňsku již značná konkurence. Novou velkou třídicí linku otevřela v Plzni firma Marius Pedersen, menší třídicí zařízení jsou v Plané na Tachovsku, Plzni a Klatovech. Plzeňský kraj se letos dostal na první místo v třídění komunálního odpadu z celé ČR a poprvé předstihl Prahu. V minulých letech byl region vždy druhý až pátý.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down