01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Evropské tematické středisko pro vodu

Od 1. ledna 2007 začala CENIA, česká informační agentura životního prostředí, řídit a koordinovat činnost Evropského tematického střediska pro vodu (European Topic Centre on Water, ETC/W), jež je významnou součástí datové a informační infrastruktury Evropské agentury pro životní prostředí (EEA)....

Od 1. ledna 2007 začala CENIA, česká informační agentura životního prostředí, řídit a koordinovat činnost Evropského tematického střediska pro vodu (European Topic Centre on Water, ETC/W), jež je významnou součástí datové a informační infrastruktury Evropské agentury pro životní prostředí (EEA).

EEA je hlavním informačním zdrojem používaným Unií k tvorbě politiky životního prostředí. Součástí sítě, která sbírá a šíří data a informace o životním prostředí, je také pět Evropských tematických středisek (ETC), která pokrývají problematiku ovzduší a klimatických změn, vody, krajinného krytu a prostorových informací, biologické rozmanitosti, zdrojů a managementu odpadů. Tato střediska zabezpečují sběr, výměnu a analýzu dat na území všech členských států EEA.

CENIA je historicky první institucí z nových členských zemí EU, která se stala koordinátorem ETC. Jeho činnost se bude zaměřovat na sběr a zpracování dat, zajištění jejich kvality a srovnatelnosti, tvorbu a hodnocení indikátorů životního prostředí v oblasti voda a dalších informačních nástrojů, budování odborných kapacit v rámci evropského prostoru, návrhy legislativních i nelegislativních opatření a jejich realizace, hodnocení dopadů legislativy. .Předpokládaný roční rozpočet konsorcia ETC/W pro rok 2007 je zhruba 1 mil. EUR. Jednotlivé instituce v konsorciu spolufinancují činnost konsorcia ve výši 10% podílu na celkovém rozpočtu.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down