01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nelegální vývoz odpadu je v Evropě celkem běžný

Podle deníku The Independent soukromé firmy běžně porušují zákony o vývozu odpadu do zemí třetího světa. Při kontrolách během posledních dvou let bylo zjištěno, že polovina lodních kontejnerů porušuje předpisy, které mají bránit skládkování britského odpadu v chudých státech. Britská Agentura pro...

Podle deníku The Independent soukromé firmy běžně porušují zákony o vývozu odpadu do zemí třetího světa. Při kontrolách během posledních dvou let bylo zjištěno, že polovina lodních kontejnerů porušuje předpisy, které mají bránit skládkování britského odpadu v chudých státech.

Britská Agentura pro ochranu životního prostředí se zabývá 11 případy předpokládaných ilegálních vývozů, mezi postihovanými případy je i vývoz 75 kontejnerů netříděného komunálního odpadu do Indie, Číny a Indonésie.

Odhaduje se, že ročně se z Británie jen do Číny vyveze kolem dvou milionů tun odpadu, z něhož je část odpadu recyklována, část spálena a část jde na skládky. Stejně jako u nás smí být v Británii vyvážen legálně tříděný recyklovatelný odpad a dochází k významnému nárůstu tohoto exportu. Podle studie britské Agentury životního prostředí během uplynulých dvou let bylo při kontrole 500 kontejnerů zjištěno, že zhruba polovina neobsahovala výlučně čistý tříděný odpad.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down