01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Integrované povolení stále nemají stovky výrobních zařízení

Provozvatelé zařízení spadajících pod zákon o IPPC musejí mít integrované povolení do října 2007. Termín říjen 2007 je pro ČR závazný z evropské legislativy a nelze ho změnit. Kvůli chybějícím integrovaným povolením hrozí České republice výrazné sankce od Evropské unie. Podle Ministerstva životního...

Provozvatelé zařízení spadajících pod zákon o IPPC musejí mít integrované povolení do října 2007. Termín říjen 2007 je pro ČR závazný z evropské legislativy a nelze ho změnit. Kvůli chybějícím integrovaným povolením hrozí České republice výrazné sankce od Evropské unie.

Podle Ministerstva životního prostředí 55 % zařízení již IP vydáno má a zhruba 25 % zařízení již žádost podala a probíhá u nich povolovací proces. Zcela mimo proces IPPC dosud strojí zhruba 20 % všech zařízení, jde z velké části o firmy z potravinářského sektoru a některé vybrané průmyslové sektory. Jelikož se doba trvání správního řízení při vydávání IP pohybuje od pěti do devíti měsíců od podání žádosti, je tato skutečnost alarmující.

Firmám, které v říjnu nebudou mít vydáno IP, hrozí od listopadu zastavení výroby a vysoká pokuta. Úřady by však měly vůči firmám, které svou povinnost neplní, postupovat nekompromisně.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down