01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Cementárna Prachovice s novou technologií

Během zimní odstávky investovali v cementárně v Prachovicích 45 milionů korun do nových technologií na ochranu životního prostředí. Kolem 35 milionů korun stál nový systém pro dávkování kapalných alternativních paliv, který je z hlediska protipožární ochrany nejmodernějším zařízením svého druhu v...

Během zimní odstávky investovali v cementárně v Prachovicích 45 milionů korun do nových technologií na ochranu životního prostředí.

Kolem 35 milionů korun stál nový systém pro dávkování kapalných alternativních paliv, který je z hlediska protipožární ochrany nejmodernějším zařízením svého druhu v Čechách. Nové hadicové filtry na surovinové mlýnici v hodnotě přibližně 10 milionů korun mají až pětkrát vyšší účinnost v porovnání s jejich elektrostatickými předchůdci. Zlepšení dozná i kvalita čistění zaolejovaných vod. K mechanickému čistění byl dobudován chemický stupeň s kapacitou víc než dva kubíky vody za hodinu, který dokáže snížit ropnou kontaminaci v tisících miligramů na desetiny miligramu. Majitel cementárny, společnost Holcim Česko, investovala od svého vstupu v roce 1992 do modernizace cementárny více než 2,3 miliardy korun, z toho téměř 350 milionů do ochrany životního prostředí. Jednalo se například o linku pro nakládání se sádrovcem, uhelné hospodářství, předhomogenizační halu či náhradu elektrofiltrů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down