01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Konference Odpady a obce poosmé

V konferenčním centru Aldis v Hradci Králové proběhne ve dnech 13. - 14. 6. 2007 již osmý ročník konference Odpady a obce. Konference patří mezi největší akce svého druhu u nás a o kvalitě programu svědčí stále narůstající počet účastníků. Není divu - program nabízí skutečně komplexní pohled na...

V konferenčním centru Aldis v Hradci Králové proběhne ve dnech 13. - 14. 6. 2007 již osmý ročník konference Odpady a obce.

Konference patří mezi největší akce svého druhu u nás a o kvalitě programu svědčí stále narůstající počet účastníků. Není divu - program nabízí skutečně komplexní pohled na problematiku odpadového hospodářství měst a obcí. V letošním roce navíc uběhlo 10 let, kdy u nás byla založena EKO-KOM, a. s., která provozuje systém sdruženého plnění povinností zpětného odběru a využití obalů. Problematice kolektivních řešení průmyslu a jejich významu pro odpadové hospodářství bude věnována úvodní přednáška .

Tématem prvního dne bude také certifikace firem v odpadovém hospodářství, která s rozvojem oboru úzce souvisí. O otázkách kolem udělování certifikátů budou hovořit zástupci profesních sdružení (ČAOH, SVPS), budou rovněž prezentovány zkušenosti firem s používáním certifikátů SUCO a ISO a rovněž tak akreditací EKO-KOM..

Další přednášky budou věnovány živnostenským odpadům a otázkám komunikace s veřejností a vhodných komunikačních nástrojů v OH. V programu prvního dne bude také prezentován přehled technologií pro BRKO a jejich využitelnosti v podmínkách ČR. Maratón přednášek uzavře blok věnovaný kolektivním systémům zpětného odběru vybraných výrobků a obalů v ČR. Představí se nejen systémy pro elektroodpady, ale rovněž pro zpětný odběr baterií, pneumatik, olejů atd. Pozornost bude věnována principům řešení systémů (technické, organizační, ekonomické), procesům od sběru po využití a zkušenostem z terénu.

V podvečer budou mít účastníci jako každý rok možnost využít návštěvu aquaparku a poté se zúčastnit společenského večera, kde budou vyhlášeni vítězové soutěže "O křišťálovou popelnici 2006". Po celou dobu trvání konference bude přístupná výstava svozové techniky a dalších zařízení pro nakládání s odpady.

Čtvrteční jednání konference zahájí blok přednášek s tématikou sběru, svozu, úpravy a zpracování jednotlivých komodit, vytříděných z komunálního odpadu. Další část konference je věnována ekonomice v odpadovém hospodářství. Přednášející budou diskutovat náklady obcí a předpoklady vývoje cen a inflace v odpadářských službách. Posledním, neméně zajímavým tématem budou diskuse o trendech, možnostech odbytu a zpracování a jejich alternativách pro jednotlivé druhotné suroviny získané z odpadů.

Program konference doplní ve čtvrtek odpoledne dva workshopy, zaměřené na hlubší a podrobnější informace o daném tématu. První z nich bude věnován otázkám kolem biologicky rozložitelných komunálních odpadů s ohledem na připravovanou legislativu. Druhý seminář dává prostor jednotlivým kolektivním systémům a praktickému řešení zpětného odběru elektrozařízení.

Pořadateli konference Odpady a obce jsou společnost EKO-KOM, a. s., Economia, a. s., Asekol, s. r. o., Ekolamp, s. r. o., Elektrowin, a. s., profesní sdružení Česká asociace odpadového hospodářství a Sdružení veřejně prospěšných služeb, mediální podporu zajišťují časopis Odpady a Moderní obec. Podrobné informace naleznete na www.ekokom.cz, přihlásit se můžete na tomto webu, případně zaslat přihlášku, která je vložena do tohoto čísla časopisu.

- jhm -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down