01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Celníci využili velkokapacitní rentgen

Mobilní skupina celníků zachytila v blízkosti Rumburku německý kamion, označený pro přepravu odpadů. Celníci použili ke kontrole kamionu speciální velkokapacitní rentgen a ze záběrů zjistili, že na ložné ploše se pravděpodobně nenachází deklarovaný povolený plastový odpad, ale nelegálně dovážený...

Mobilní skupina celníků zachytila v blízkosti Rumburku německý kamion, označený pro přepravu odpadů. Celníci použili ke kontrole kamionu speciální velkokapacitní rentgen a ze záběrů zjistili, že na ložné ploše se pravděpodobně nenachází deklarovaný povolený plastový odpad, ale nelegálně dovážený odpad komunální. Toto podezření se celníkům v plné míře potvrdilo při následném otevření nákladového prostoru. Kamion s nelegálně dováženými 24 a půl tunami odpadu celníci odstavili na bezpečné místo a pokračují v dalším šetření ve spolupráci s Českou inspekcí životního prostředí.

Celní orgány se podílejí na kontrolách dopravních prostředků, jejichž účelem je především prověřování, zda se nejedná o nepovolenou přepravu odpadů. Za období roku 2006 bylo podezření z porušení právních předpisů upravujících přepravu odpadů zjištěno ve 256 případech.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down