01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Balená voda zatěžuje životní prostředí

Podle americké ekologické organizace Worldwatch Institute zatěžuje voda balená v plastových lahvích enormně životní prostředí - obaly zaplňují skládky, vysoké jsou náklady na dopravu, skladování a distribuci, výroba lahví spotřebuje značné množství energie a ropy. Podle studie vydělávají na balené...

Podle americké ekologické organizace Worldwatch Institute zatěžuje voda balená v plastových lahvích enormně životní prostředí - obaly zaplňují skládky, vysoké jsou náklady na dopravu, skladování a distribuci, výroba lahví spotřebuje značné množství energie a ropy.

Podle studie vydělávají na balené vodě nejvíce výrobci nápojů. Voda z PET lahve je podle zprávy 240 až 10 000 krát dražší než voda z kohoutku, jež má srovnatelnou, nebo vyšší kvalitu. Ve vyspělých zemích jsou standardy kvality pro balenou vodu nižší, než pro vodu, která běžně teče z vodovodních kohoutků. Na druhé straně nemá více než miliarda obyvatel Země přístup k pitné, nezávadné vodě. Celosvětová spotřeba balené vody se mezi lety 1997 až 2005 zdvojnásobila, nejvíce se jí vypilo ve Spojených státech. Všichni američtí občané tak v roce 2005 měli spotřebovat celkem 28,6 miliard litrů.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down