01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Benešov chystá novou technologii

Na skládce v Přibyšicích, kam se ukládá většina odpadů z Benešova, chystají výstavbu technologie anaerobní digesce. Linka by měla provoz zahájit příští rok. Město chtělo původně novou technologii vybudovat samo, jeho rozpočet však na investici nestačil (180 milionů korun). Zařízení nakonec vybuduje...

Na skládce v Přibyšicích, kam se ukládá většina odpadů z Benešova, chystají výstavbu technologie anaerobní digesce. Linka by měla provoz zahájit příští rok. Město chtělo původně novou technologii vybudovat samo, jeho rozpočet však na investici nestačil (180 milionů korun). Zařízení nakonec vybuduje společnost Bio Servis, v níž jsou třetinově zastoupeny Technické služby Benešov, zbytek vlastní rakouská společnost Innovation und Technik, která podobné zařízení provozuje poblíž Salcburku.

Technologie bude zpracovávat zbytkový odpad po vytřídění veškerých využitelných částí. Odpad se bude zpracovávat spolu s biologickým odpadem nebo kaly s čistírny odpadních vod. Nezpracovatelný zbytek bude skládkován. Investice by se měla vrátit zhruba do deseti let, životnost skládky se prodlouží o pět let, takže by mohla přijímat odpady až do roku 2020.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down