01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Zákony a vyhlášky se budou připomínkovat elektronicky

Připomínkování návrhů nových legislativních předpisů Ministerstva životního prostředí bude otevřenější veřejnosti. Podle Legislativních pravidel vlády dosud zasílalo MŽP návrhy všech nových právních předpisů na více než 120 připomínkových míst (ostatní ministerstva, kraje, hospodářské svazy,...

Připomínkování návrhů nových legislativních předpisů Ministerstva životního prostředí bude otevřenější veřejnosti. Podle Legislativních pravidel vlády dosud zasílalo MŽP návrhy všech nových právních předpisů na více než 120 připomínkových míst (ostatní ministerstva, kraje, hospodářské svazy, nevládní organizace, akademická sféra apod.). Od nynějška k tomu přibude také elektronická forma komunikace.

Návrh nového předpisu bude nyní zveřejněn také na webové stránce MŽP v sekci "Legislativa" (a složce "Připravovaná legislativa") spolu s uvedením lhůty, v jaké bude možno zasílat vyjádření a připomínky k návrhu, a e-mailové adresy příslušného zaměstnance MŽP.

Cílem je zapojení co nejširšího okruhu zainteresované veřejnosti do přípravy nové legislativy, což zvýší transparentnost a srozumitelnost připomínkového řízení, a také podíl veřejnosti na rozhodování ve věcech životního prostředí.

Zdroj: MŽP

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down