01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sita posiluje, Dekonta sází na biotechnologie

Společnosti Sita CZ, a. s., a Dekonta, a. s., dovedly do úspěšného konce dlouho projednávané změny ve své struktuře a majetku. Ke dni 30. června se společnost Dekonta, a. s., rozdělila na dvě samostatné části. "Odpadová část" podniká v oblasti likvidace odpadů, především provozu skládky a dvou...

Společnosti Sita CZ, a. s., a Dekonta, a. s., dovedly do úspěšného konce dlouho projednávané změny ve své struktuře a majetku.

Ke dni 30. června se společnost Dekonta, a. s., rozdělila na dvě samostatné části. "Odpadová část" podniká v oblasti likvidace odpadů, především provozu skládky a dvou spaloven nebezpečných odpadů. "Sanační část" provádí sanace starých ekologických zátěží, havarijní služby na průmyslové havárie, provoz chemických a mikrobiologických laboratoří, ekologických auditů a dalších služeb pro životní prostředí.

"Odpadová část" společnosti Dekonta, a. s., se poté sloučila se společností Sita CZ, a. s., do jejíhož majetku tak přešla zejména spalovna a skládka v Ústí nad Labem včetně všech aktiv, závazků i zaměstnanců.

Sita CZ, a. s., která patří do skupiny Suez, se chce nadále profilovat a rozvíjet především jako společnost zabývající se aktivitami v oblasti nakládání s odpady, tj. provozováním moderních technologií na zpracování odpadů a komplexní nabídkou služeb v odpadovém hospodářství na českém a slovenském trhu.

Dokončeným investičním krokem Sita CZ posiluje technologické a personální zázemí společnosti, podporuje další rozvoj obchodních aktivit v severočeském regionu a celkově tak významně posiluje pozice Sita v ČR. Po akvizici spaloven a skládky v severních Čechcách se stává jedním z hlavních operátorů v oblasti nakládání s odpady v ČR. Služby v oblati odpadového hospodářství v současnosti zabezpečuje pro více než 480 tis. obyvatel a 12 000 firem.

Zbývající část společnosti Dekonta, a. s., (sanační část) bude po rozdělení plynule pokračovat v podnikání pod dosavadní právní identitou. Zástupci společnosti Dekonta oznámili, že se chtějí nadále zaměřit zejména na oblasti, v nichž patří Dekonta dlouhodobě ke špičce - jde především aktivity v oblasti likvidace starých ekologických zátěží, provozu dekontaminačních ploch, vývoje a realizace biotechnologií a provozování havarijní služby s celostátní působností. Zároveň bude společnost pokračovat ve svých zahraničních aktivitách v oblasti sanací. Dekonta, a. s., má nadále zahraniční zastoupení na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Srbsku, Turecku, Rusku a ve Vietnamu.

- est -

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down