01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Sběrný dvůr v Bohumíně

Sběrný dvůr v Bohumíně navštívilo během jeho roční existence už více než 4 tisíce lidí, kteří tam odevzdali téměř 500 tun odpadu. Město za jeho roční provoz zaplatí více než 1 milion korun. Ve sběrném dvore mohou lidé odevzdávat kromě separovaného odpadu jako jsou plasty, papír a sklo také...

Sběrný dvůr v Bohumíně navštívilo během jeho roční existence už více než 4 tisíce lidí, kteří tam odevzdali téměř 500 tun odpadu. Město za jeho roční provoz zaplatí více než 1 milion korun. Ve sběrném dvore mohou lidé odevzdávat kromě separovaného odpadu jako jsou plasty, papír a sklo také velkoobjemový odpad, bioodpady, textil, kovový odpad, pneumatiky (max. 5 kusů od osobních vozů), stavební suť (do 0,5 m3, což je 5-6 zahradních koleček), nebezpečné odpady i elektroodpady.

V případě zájmu si lidé mohou zdarma zapůjčit na převoz odpadů vozík. Stačí jen složit zálohu 500 Kč, kterou jim pracovníci při vrácení vozíku vydají nazpět. Další novinkou je možnost objednat si na odvoz velkoobjemových odpadů za několik set korun multikáru. Cena za zapůjčení multikáry se pohybuje podle vzdálenosti od 380 do 480 korun. V sobotu je odvoz dražší, stojí od 420 do 530 Kč. Za odvoz pak zaplatí řidiči vozidla v hotovosti přímo na místě.

Kvůli fungování sběrného dvora počítá město s rušením velkokapacitních kontejnerů, které jsou celoročně umístěny na 12 lokalitách v Bohumíně. Jejich funkci by měl časem zcela nahradit sběrný dvůr i mobilní pojízdná sběrna, kterou chce Bohumín zavést už od března příštího roku.

- sk-

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down