01.01.1970 | 12:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Každý rok zůstane na dálnicích 2300 tun odpadků

Podle Ředitelství silnic a dálnic ČR se za rok odklidí z české dálniční sítě kolem 2300 tun odpadků z odpadkových košů u samotné dálnice a nejbližšího okolí. Problémem je hlavně množství pohozených odpadků z projíždějících automobilů. Dokonce se v některých lokalitách kolem dálnice pravidelně...

Podle Ředitelství silnic a dálnic ČR se za rok odklidí z české dálniční sítě kolem 2300 tun odpadků z odpadkových košů u samotné dálnice a nejbližšího okolí. Problémem je hlavně množství pohozených odpadků z projíždějících automobilů. Dokonce se v některých lokalitách kolem dálnice pravidelně objevuje nový odpad velkých objemů (včetně stavebního materiálu). Odstranění jedné tuny odpadu stojí ŘSD zhruba 1400 korun, celkové náklady dosahují ročně kolem 3,2 milionu korun.

Ředitelství silnic a dálnic ČR provozuje celkem 16 SSÚD (středisko správy a údržby dálnic). Tato střediska zajišťují především kontrolu svěřeného úseku, jeho úklid a čištění, odstraňování závad ve sjízdnosti, drobné opravy, asistenci při odstraňování následků dopravních nehod a vykonávají také zimní údržbu. Náklady na jejich chod dosahují výše jednoho milionu korun ročně na jeden kilometr.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down